facebook s


  Ambulanta Max - Lavrica

  Dolenjska cesta 250
  1291 Škofljica

  Tel.: 01 366 65 44

  Ambulanta Max - Kamnik

  Muzejska pot 2
  1241 Kamnik

  Tel.: 059 940 488


  DELOVNI ČAS

  Lavrica:
  pon.-pet. 8.00 - 19.00

  sob. 8.00 - 12.00

  ned. in prazniki zaprto

  Kamnik:
  
pon.-pet. 13.00 - 19.00
  sob. 8.00 - 12.00

  ned. in prazniki zaprto 

 

  


  DEŽURNI VETERINAR

  Izven delovnega časa lahko
  pokličete dežurnega veterinarja

  na telefon 031 394 678


KJE SMO 

puscica LAVRICA

puscica KAMNIK

 

ziva3

 

Živa Černe, rojena 19.5.1988 v Ljubljani

Želja postati veterinarka me spremlja že od mladih nog in prav resno o kaki drugi poklicni poti nisem niti razmišljala. Srednješolsko izobrazbo sem pridobila na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu v Ljubljani ter opravila splošno maturo kot zlata maturantka leta 2006. Takoj sem se vpisala na Veterinarsko fakulteto, kjer sem diplomirala 24.9.2013. Dva meseca za tem sem opravila tudi državni izpit s področja veterinarstva.

V času študija sem bila aktivna na različnih področjih. Kot vodja izmenjav sem sodelovala pri slovenskem lokalnem odboru mednarodne organizacije študentov veterinarstva IVSA ter kot vodja publikacij pri mednarodnem odboru iste organizacije. Udeležila sem se študentskih kongresov in simpozijev v Turčiji, na Škotskem, na Poljskem, na karibskem otoku Grenada, v Kaliforniji, na Danskem, v Južni Koreji in pomagala pri organizaciji simpozija v Sloveniji. Udeležila sem se skupinskih študentskih izmenjav v Angliji, Španiji in Južni Afriki. Urejala sem tudi glasilo študentov veterinarstva Ructus.

Praktične izkušnje pri delu s psi in mačkami sem pridobivala med študijem z večletnim študentskim delom veterinarskega tehnika na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete ter prostovoljnim delom na Prvi K, specialistični kliniki za male živali. Opravila sem tudi trimesečno Erasmus praktično usposabljanje na univerzitetni kliniki za male živali in kliniki za konje veterinarske fakultete v Parizu (Ecole nationale vétérinaire d'Alfort) ter enomesečno prakso (externship) s področja interne medicine in anesteziologije psov in mačk na univerzitetni kliniki Univerze v Pensilvaniji v Philadelphii, ZDA. Med študijem sem se odpravila tudi na enomesečno prostovoljno delo v zavetišče in dobrodelno bolnico za živali (predvsem pse) v Indiji.

Redno in z veseljem se izobražujem na področju veterinarske medicine ter se udeležujem simpozijev, seminarjev in kongresov tako doma kot v tujini. V Veterinarski ambulanti Max sem zaposlena od leta 2014. Zanima me predvsem medicina psov in mačk, natančneje interna medicina, kirurgija mehkih tkiv, nevrologija in anesteziologija s protibolečinsko terapijo.

V prostem času rada potujem, jaham islandske konje, tečem, kolesarim, hodim v hribe, berem strokovno literaturo in fantazijske knjige ali preprosto uživam ob kavici na sončku. Družbo pa mi delajo borderska ovčarka Fly, muci Yoda, Blue in Nox ter dve kači.


POMEMBNEJŠA PODIPLOMSKA IZPOPOLNJEVANJA (omenjena tista dolžine 2 dni in več):
Veterinary Neurology Conference – Beograd 2014
Predavanje in delavnica Ultrazvok abdomna – Ljubljana 2015
Simpozij o aktualnih boleznih malih živali (SZVMŽ) – Portorož 2015, 2017 (udeležba s posterjem), 2018 (samo predkongresni dan)
Mednarodni kongres italijanskega združenja veterinarjev za male živali (SCIVAC) – Rimini 2015, 2016
Alpe Adria simpozij diagnostične citologije – Ossiach 2015, Gradež 2017
Tečaj »Internal medicine of dogs and cats« (WSAVA Continuing Education Course) – Beograd, 2016
Evropski kongres veterinarjev za male živali (FECAVA) – Dunaj 2016
Vzhodnoevropska konferenca veterinarjev za male živali (EERVC) – Beograd 2016, Bukarešta 2017, Zagreb 2018
Seminar Veterinarske ortopedske & nevrološke skupine (VOG) – Topolšica 2016
Britanski kongres veterinarjev za male živali (BSAVA) – Birmingham 2017
Dva tedna prostovoljne udeležbe pri kliničnem delu na oddelku interne medicine univerzitetne klinike za male živali Royal (Dick) School of Veterinary Studies – Edinburgh 2017
Seminar “A simple four step diagnostic approach to patients with lethargy and partial anorexia” – Postojna 2017
Veterinarska kirurgija mehkih tkiv 1. stopnja (Soft Tissue Surgery I), tečaj European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) – Lizbona 2018
Tečaj “Neurological examination and localisation”, OKEAN veterinary training system – Beograd 2018
WSAVA seminar “There is no anaesthesia-free dentistry” – Postojna 2018