facebook s


  Ambulanta Max - Lavrica

  Dolenjska cesta 250
  1291 Škofljica

  Tel.: 01 366 65 44

  Ambulanta Max - Kamnik

  Muzejska pot 2
  1241 Kamnik

  Tel.: 059 940 488


  DELOVNI ČAS

  Lavrica:
  pon.-pet. 8.00 - 19.00

  sob. 8.00 - 12.00

  ned. in prazniki zaprto

  Kamnik:
  
pon.-pet. 13.00 - 19.00
  sob. 8.00 - 12.00

  ned. in prazniki zaprto 

 

  


  DEŽURNI VETERINAR

  Izven delovnega časa lahko
  pokličete dežurnega veterinarja

  na telefon 031 394 678


KJE SMO 

puscica LAVRICA

puscica KAMNIK

 

 UZ IZOBRAŽEVANJE

Celotno nedeljo, 23.6.2019, smo vsi zaposleni posvetili izobraževanju o ultrazvoku abdomna. Delavnico je vodila mag. Maja Brložnik, dr.vet.med., ki se že vrsto let ukvarja izključno z ultrazvočno diagnostiko in delavnicami na to temo pri nas in v tujini. Naučili smo se veliko novega in osvežili že osvojeno znanje, da bomo še lažje pomagali vašim ljubljenčkom.

2

 

 

!! POGREŠAJO MUCO BELO!!

Od 20.5.2019 pogrešajo muco Belo (na sliki). Izgubila se je na območju Novih Poljan v Ljubljani (območje Kodeljevega). Je bele brave z oranžnimi lisami in je ČIPIRANA. Če jo kje opazite prosimo pokličite lastnike na 051 389 693 ali 040 834 903. Lahko pa jo tudi pripeljete v najbližjo veterinarsko ambulanto.

Bela-2

 

 

!!! POZOR PREBIVALCI OBČINE IG !! 

V ponedeljek 1.4.2019 se začenja akcija sterilizacij in kastracij lastniških mačk, ki bo trajala do 30.4.2019 oziroma do porabe občinskih sredstev za sofinanciranje. Gre za del večje akcije v organizaciji društva Mačjelovka - DAJ TAČKO, STERILIZIRAJ SVOJO MAČKO! V okviru akcije bo cena za vas za kastracijo mačka zgolj 22 evrov, za sterilizacijo mačke pa 29 evrov! Drugo polovico zneska "časti" občina Ig (pogoj je stalno prebivališče v občini), konkreten popust pa smo ponudili tudi s strani naše ambulante! Obvezno je naročanje na posege na tel. 01/3666544. Pohitite z naročanjem, sredstva so omejena!

daj tačko

 

 !!MESEC ZDRAVEGA NASMEHA!!

Tudi letos v obeh naših ambulantah sodelujemo v akciji MESEC ZDRAVEGA NASMEHA in vašim kosmatincem nudimo brezplačen pregled zobovja. Če zobje vašega ljubljenčka niso v najboljšem stanju vam bomo ustrezno svetovali obenem pa prejmete tudi promocijski vzorček, ki ga podarja Pedigree DENTASTIX. Akcija traja od 15. marca do 15. aprila 2019.

Več o akciji si lahko preberete na: www.meseczdraveganasmeha.si

 

dentist

 

 

BOJIM SE POKANJA PETARD! Ne vidiš strahu v mojih očeh?

Tudi pri nas podpiramo kampanjo #bojimse, ki jo je zasnovala študentka Urška, proti uporabi pirotehničnih sredstev, ki negativno vpliva na velik delež domačih in divjih živali. V tem lepem prazničnem času jim raje namenimo kako urico več časa ali kak priboljšek.

bojimse

 

 

 

 !OBVESTILO!

ambulanta-max kamnik2

Cenjene stranke obveščamo, da smo v naši ambulanti v Kamniku rahlo spremenili delovni čas. Ambulanta je od 1.9.2018 dalje odprta:

pon-pet 13.00-19.00, sobota 8.00-12.00, dežurni telefon 031394678.

Se vidimo!

 

!SPOŠTOVANI LASTNIKI PSOV!

shutterstock 339023645-Leishmania

 V naši ambulanti (tako na Lavrici kot v Kamniku) sodelujemo z Veterinarsko fakulteto pri odvzemu vzorcev za raziskavo o lejšmaniozi - gre za nevarno bolezen, ki jo povzroča enocelični parazit, prenašajo pa jo peščene muhe. Do sedaj je veljalo, da se bolezen pri nas ne pojavlja in jo srečujemo le pri uvoženih psih, vendar nas zaradi širjenja vektorskih muh in uvažanja psov iz držav, kjer je endemično prisotna, skrbi, da bi lahko bila prisotna že tudi v našem okolju in na fakulteti želijo to preveriti.

 Vabimo vas, da se odločite za BREZPLAČNO TESTIRANJE NA LEJŠMANIOZO v okviru raziskave. Lejšmanioza je aktualna zajedavska bolezen, ki se širi v Slovenijo iz držav Mediteranskega bazena. Če je ustrezno ne zdravimo, pogosto vodi v pogin ali usmrtitev psa.

 Vabljeni lastniki vseh psov, ne glede na pasmo, spol ali zdravstveno stanje. Pogoj je, da se vaše bivališče nahaja v eni od naštetih občin (po abecedi):

 Brezovica, Brežice, Celje, Dravograd, Grosuplje, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Lendava, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Velenje, Zagorje.

 Drugi pogoji: pes mora biti rojen in živeti v Sloveniji, star nad 1 leto in težak nad 10 kg.

 Veterinar bo opravil odvzem krvi in brisa očesnih veznic.

 O rezultatih testiranja vas bodo obvestili z Veterinarske fakultete v Ljubljani.

 Rezultate testiranja bodo sporočali predvidoma v juniju 2018.

 ČE VAS OMENJENO BREZPLAČNO TESTIRANJE ZANIMA, POKLIČITE NA TEL. 01/3666544 (ambulanta Lavrica) ali 05/9940488 (ambulanta Kamnik) za več informacij!

 

 

  !!MESEC ZDRAVEGA NASMEHA!!

Od 1. do 31. marca 2018 v obeh naših ambulantah sodelujemo v akciji MESEC ZDRAVEGA NASMEHA in vašim kosmatincem nudimo brezplačen pregled zobovja. Če zobje vašega ljubljenčka niso najlepši vam bomo ustrezno svetovali obenem pa prejmete tudi promocijski vzorček, ki ga podarja Pedigree DENTASTIX.
Več o akciji si lahko preberete na: https://meseczdraveganasmeha.si/

dentist

 

 

NOVO!! PONUDBA AKUPUNKTURE V AMBULANTI MAX!

Neprestano se trudimo za večje zadovoljstvo naših strank! Tokrat zopet s širitvijo ponudbe naših storitev. Z veseljem vas obveščamo, da od decembra naprej v naših ambulantah deluje profesionalna akupunkturistka. 

Vabimo vas, da vašega ljubljenčka naročite ali pridobite dodatne informacije na telefonski številki ambulant: 059/940-488 (ambulanta v Kamniku) ali 01/366-65-44 (ambulanta na Lavrici).

 

 akupunktura

 

  NOVO!! PASJI FRIZER V AMBULANTAH MAX V KAMNIKU IN NA LAVRICI!!

Cenjene stranke obveščamo, da odslej v naših ambulantah deluje tudi profesionalna pasja frizerka. Za striženje se predhodno naročite na telefonski številki ambulant.

Privoščite vašemu kosmatincu lepo pričesko! :)

frizura2

 

 

OBISK UČENCEV OŠ FRANA ALBREHTA V NAŠI KAMNIŠKI AMBULANTI!

26. 01. 2017 so nas s svojim obiskom razveselili učenci 8. in 9. razreda Oš Frane Albrehta iz Kamnika. Osem mladih nadobudnežev se je najprej razgledalo po ambulanti in že takoj se jim je porodilo veliko vprašanj. Najbolj jih je zanimalo kako poteka delo veterinarja/ke v ambulanti, katere živali zdravimo in zakaj smo se odločili za ta poklic. Pogovorili smo se tudi o poteku izobraževanja veterinarja in o tem kakšne so možnosti zaposlitve. Upamo, da so bili šolarji z obiskom zadovoljni in da smo vsaj katerega od njih navdušili za poklic veterinarja.

Hvala za obisk!

20170126 111212

 

OBVESTILO!

Cenjene stranke obveščamo, da bomo po zaprtju trgovine DOGET na Škofljici v naši ambulanti na Lavrici prodajali tudi hrani Schessir in Flatazor!

Vabljeni, da nas obiščete v naših ambulantah v Kamniku in na Lavrici ter se prepričate o široki ponudbi kakovostne prehrane za vaše kosmatince!

 schesirflatazor2


NOVO!! ZOBNI POSEGI V AMBULANTI MAX V KAMNIKU!

Cenjene stranke obveščamo, da od junija 2016 v ambulanti Max Kamnik opravljamo tudi posege na zobeh malih živali. Več o tej tematiki si lahko preberete na sledeči povezavi (KLIKNI!).
Za naročanje pokličite na 059/940-488 ali 031/394-678.
Poskrbite za zdrav nasmeh vašega ljubljenčka!

doggy teeth 685423786.jpg detail

 PODALJŠAN POPOLDANSKI ODPIRALNI ČAS V AMBULANTI MAX KAMNIK!

Cenjene stranke obveščamo, da smo s prvim majem 2016 odpiralni čas ambulante v Kamniku ob ponedeljkih in petkih podaljšali za dve uri.
Tako je ambulanta med tednom vsak dan odprta do 19h, odpiralni čas ambulante pa je sledeč:

pon.: 10-19h
tor., sr.,čet.: 13-19h
pet.: 10-19h
sob.: 8-12h

Vse v večje zadovoljstvo vas - lastnikov...in vaših komatincev:)
Vabljeni!

okam3


 UTRINKI Z DNEVA ODPRTIH VRAT VETERINARSKE AMBULANTE MAX LAVRICA

V začetku aprila je naša ambulanta na Lavrici praznovala 8 let obratovanja. Za obiskovalce smo 2. aprila 2016 pripravili brezplačne preventivne preglede njihovih ljubljenčkov, brezplačno svetovanje o njihovi prehrani, negi, vzgoji, zdravstveni preventivi in koristno predavanje z naslovom ¨KO PES PRIDE V ZRELA LETA¨. Za kosmatince in njihove lastnike se je našel tudi marsikak priboljšek:) Hvala vsem obiskovalcem in dobaviteljem, ki so sodelovali pri našem praznovanju!

odprta1odprta2odprta3odprta4odprta6odprta8odprta5odprta7

 logotip1logotip2logotip3logotip4logotip5logotip6logotip7logotip8

  OBISK OTROK IZ VRTCA SONČEK KAMNIK

Vedno se z veseljem odzovemo na prošnje za predstavitev našega dela otrokom. Tokrat so nas 25. januarja 2016 obiskali otroci iz kamniškega vrtca Sonček.

sonek1sonek2sonek3

NOVA PONUDBA SVEŽE PREHRANE ZA PSE NATURES MENU

Velika skrinja polna zmrznjene surove hrane vrhunske kvalitete za vaše kosmatince vas čaka v naši ambulanti. Gre za angleškega proizvajalca Natures Menu, čigar vhodne sestavine in priprava zadovoljujejo najvišje higienske varnostne standarde - uporabljane so le naravne sestavine, primerne za prehrano človeka brez kakršnekoli termične obdelave! Tudi uporaba je enostavna - odmrznete določeno število kock in popoln obrok je pripravljen! Oglasite se po vrečko ali dve in jo preizkusite - še posebej priporočljivo za vse pse s kroničnimi težavami s prebavo in kožo, tudi vaši seniorčki bodo na surovi hrani na novo zaživeli! Sprememba pa bo dobrodošla tudi vsakemu zdravemu kosmatincu!

natures2 

 

PRIDOBITEV AMBULANTE NA LAVRICI: NOV DIGITALNI RENTGEN

Že nekaj mesecev v ambulanti na Lavrici opravljamo tudi rentgensko slikanje. 
Uganete, kaj je narobe z muco na sliki?

slika-rtg

OBISK OTROK IZ VRTCA ANTONA MEDVEDA KAMNIK

17. 4. 2015 so nas s svojim obiskom razveselili mali nadobudneži in se izkazali s pogumom in pametnimi vprašanji:)

vet3-malavet6-malavet2-malavet4-malavet5-mala

ZAKLJUČENA AKCIJA STERILIZACIJ IN KASTRACIJ MAČK

Zaključila se je Akcija občine Škofljica v sodelovanju z našo ambulanto na Lavrici, ki je potekala v mesecu februarju 2015. V tem času smo sterilizirali/kastrirali 33 mačk/mačkonov. Dober uspeh akcije nas še posebej veseli, saj kaže na večjo ozaveščenost in dvig občutka odgovornosti lastnikov do svojih ljubljenčkov in okolja v katerem živijo. Posebna zahvala za pomoč pri akciji pa gre tudi Društvu za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka. Podobno akcijo lahko pričakujete v jesenskih mesecih.

Kolektiv Veterinarske ambulante MAX

INFORMATIVNI DAN OŠ FRANA ALBREHTA v Kamniku, 2.2.2015

dsc 0350 mala
 dsc 0353 mala
 dsc 0357 mala
dsc 0359mala
dsc 0364 mala
dsc 0368 mala
dsc 0376 mala
dsc 0377 mala

 

UTRINKI DNEVA ODPRTIH VRAT 4.10.2014

 dovmax3 maladovmax4 maladovmax9 maladovmax12 maladovmax16 maladovmax17 maladovmax21 maladov1 maladov7 maladov8 maladov10 maladov2 maladovmax23-1 mala   

OBVESTILO ZA LASTNIKE PSOV 

cepljenj-psa

Spremenjen sistem cepljenja psov proti steklini


Konec leta 2013 je začel veljati nov Pravilnik o ukrepih za ugotavljanje, preprečevanje širjenja in zatiranje stekline (Ur.l.RS 98/2013).


Poudarki:

- cepljenje psov proti steklini ostaja obvezno, spremenjen je le sistem cepljenja;

- v letu 2014 je potrebno cepiti vse pse;

- vsak pes mora biti cepljen tri leta zapored;

- o nadaljnih cepljenjih, po navodilih proizvajalca cepiva, bodo lastniki obveščeni s strani veterinarja.Steklina je ena najstarejših poznanih zoonoz in je, brez izjeme, smrtna bolezen. Kljub temu pa se jo lahko preprečuje z izvajanjem preventivnega cepljenja.

Urbana oblika stekline, ki jo prenašajo psi, je bila v Sloveniji izkoreninjena kmalu po II. svetovni vojni z uvedbo obveznega cepljenja psov proti steklini v letu 1947. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se je pri nas pojavila silvatična oblika stekline, katere glavni rezervoar in prenašalec so lisice. Ta oblika stekline je v manjšem obsegu prisotna na območju Slovenije še danes. Zaradi zelo neugodne epidemiološke situacije in na podlagi dobrih rezultatov, ki so jih dosegale druge evropske države, je v letu 1988 Slovenija pričela z izvajanjem peroralnega cepljenja lisic proti steklini, kar se je pokazalo kot edini uspešni ukrep za izkoreninjenje te bolezni.

Zaradi vsega navedenega je Slovenija pričela s postopkom spremembe sistema cepljenja psov proti steklini. Ker je to edina učinkovita zaščita pred steklino in prenosom te izredno nevarne zoonoze na ljudi, je cepljenje psov še naprej obvezno, režim cepljenja pa je, po pridobitvi zadostne imunosti, spremenjen oziroma se cepljenje izvaja v večletnih intervalih, skladno z navodili proizvajalca.

 steklina-letak

ehinokokoza-letak